Kunngjøring - søknad om utslippstillatelse - Scanbio Ingredients AS avd. Bjugn

Scanbio Ingredients AS avd. Bjugn søker om utslippstillatelse for økt produksjon for sitt anlegg ved Stuaneset i Ørland kommune. Statsforvalteren i Trøndelag er forurensningsmyndighet for virksomheten.

Bakgrunn for søknaden

Scanbio Ingredients AS avd. Bjugn har sitt produksjonsanlegg ved Stuaneset i Bjugnfjorden (gnr. 30 bnr. 21, gnr. 30 bnr. 20 og gnr. 29 bnr. 37). Ved anlegget produseres det fiskeolje, fiskeprotein og fiskemel beregnet på dyreernæring. Bedriften har en utslippstillatelse fra 2008 med en utslippsramme på å behandle inntil 100 000 tonn fiskeavfall hvert år. Bedriften søker nå om å behandle inntil 150 000 tonn fiskeavfall hvert år, fordelt på 75 000 tonn laks og 75 000 tonn pelagisk fisk. Det skal ikke lenger produseres fiskemel på anlegget. Utover dette er det ingen endringer i produksjonen på anlegget.

Søknaden fra Scanbio Ingredients AS avd. Bjugn med tilhørende vedlegg finner du nederst i saken.

Alle gjeldende tillatelser etter forurensningsloven gitt av Miljødirektoratet eller Statsforvalteren er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

 

Vedlegg

Søknad om utslippstillatelse (PDF, 130 kB)

Spredningsberegning og vurdering av utslipp til vann Scanbio Bjugn (PDF, 2 MB)

 

Frist for merknader

Eventuelle merknader til søknaden sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 20.07.2024