God psykisk helse bygger vi sammen!

Folkehelsekampanjen ABC for god psykisk helse har som mål å øke helsekompetansen i befolkningen. Vi skal inspirere flere til å gjøre gode valg for egen og andres psykiske helse i hverdagen. God psykisk helse bygger vi sammen. Bli med på laget du også!

Med tre enkle grep i hverdagen kan alle fremme sin egen og andres psykiske helse. Dette handler om å styrke det som gjør livet godt å leve for den enkelte av oss.

Les mer i ABC sin brosjyre


 

Gjør noe aktivt!

 

Hvis du holder deg aktiv, vil du føle deg mer glad - oftere. Du kan være aktiv på mange måter - både fysisk, sosialt og mentalt. Du kan trene, eller finne ro og nærvær. Å være i aktivitet styrker din psykiske helse!

Gjør noe sammen!

Når du er med på sosiale aktiviteter og bygger gode relasjoner til andre, gir dette en følelse av å høre til og ha verdi. Å være en del av fellesskapet gir deg støtte i hverdagen, og styrker din psykiske helse!


 

Gjør noe meningsfylt!


Når du jobber for en god sak, oppnår et mål eller gjør noe godt for andre, gjør du noe meningsfylt. Å hjelpe andre gir mening, glede og takknemlighet. Å gjøre noe meningsfylt styrker din psykiske helse!






Bak kampanjen står Trøndelag fylkeskommune som prosjekteier, i tillegg til Folkehelsealliansen i Trøndelag, Røde Kors i Trøndelag og Helsedirektoratet. ABC-rammeverket er en forskningsbasert innsats for å bygge og styrke psykisk helse i hele befolkningen.

https://www.abcforgodpsykiskhelse.no/