Behov for fosterhjem

Behovet for fosterhjem er stort. Det gjelder på landsbasis, i Trøndelag og også på Fosen. Vi ønsker, og trenger flere fosterhjem på Fosen.

Rekruttering av fosterhjem i Midt-Norge

Fosterhjemtjenesten i Bufetat har ansvar for rekruttering av fosterhjem i Midt-Norge. Denne høsten har vi et nært samarbeid med Fosen barneverntjeneste om rekruttering av fosterhjem på Fosen. Når barnet må flytte i fosterhjem, er det i mange tilfeller av stor betydning at det kan opprettholde viktige holdepunkter i tilværelsen ved å fortsette på samme skole, beholde sitt vennenettverk og fortsette på sine fritidsaktiviteter.  

Et viktig samfunnsoppdrag

Vi ønsker å nå så mange som mulig med budskapet om behovet for fosterhjem slik at flere kan vurdere dette viktige samfunnsoppdraget. Å være fosterhjem er ikke for alle, men vi tenker det er et uforløst potensial og at flere kan tilby gode, stabile hjem for barn som ikke kan bo hjemme. 

Bli noens lys i mørket

Onsdag 25 september arrangerer vi refleksdagen på Fosen. Fra morgenen av vil ansatte ved den kommunale barneverntjenesten og ansatte ved Fosterhjemstjenesten sammen stå og dele ut reflekser på bestemte steder der folk ferdes på vei til jobb.  Vi står i Åfjord, Rissa, Brekstad, Leksvik, samt ferjeleiene Brekstad og Rørvik. 

Forbipasserende får en refleks fra Fosterhjemstjenesten hvor det står “Bli noens lys i mørket. ”
 

Kontakt:

Håvard Fikkan,
Rådgiver fosterhjemtjenesten, Trondheim

Bufetat Region Midt-Norge

Fosterhjemtjenesten, avd Trondheim
Postboks 2233
3103 Tønsberg

Direkte telefon 46615969