Alf Nebbs gate stengt pga. fornying

Prosjektet omfatter fornying av Alf Nebbs gate (Kv. 1015) fra Strandveien i vest (Fv. 721) og til krysset ved Prestdalsveien i øst (Fv. 6358).  I første periode vil Alf Nebbs gate være stengt i partiet som vist på skissen, fra 18.06.24 til 18.08.24, med mulighet for utvidelse av denne perioden.

Orientering om prosjektet

Vegbanen med tilhørende busslommer, stopplommer og gatelangs parkering skal renoveres. VA-infrastruktur og gatelys skal også rehabiliteres og legges nytt. Mindre tilpasninger ved enkelte innkjørsler er også berørt av prosjektet. Prosjektområdet omfavner omtrent 335 meter med vei.

Prosjektet har fokus på helhetlig universell utforming og bedret drift og vedlikehold. Målinger viser at gaten har en ÅDT på opp mot 1600. Gaten er hovedgaten gjennom Bjugn og er i dag trafikkert av både personbiler og busser i rute. Entreprenør må håndtere trafikkavvikling og omkjøringer under anleggsarbeidet, entreprenør må forberede seg på å kun stenge deler av gaten av gangen.

Bjugn har lokalt utfordrende grunnforhold. Prosjektet krever kontinuerlig tett dialog med byggherre og eventuelt geoteknisk fagkyndig under anleggsfasen ved eventuelle krevende graveforhold. Entreprenør må ha et bevisst forhold til hvordan grøfter graves og hvordan masser mellomlagres i anleggsfasen. Det er utført geotekniske boringer og utredninger i nærliggende prosjekt, men ikke i gjeldende prosjekt.

Eksisterende vann- og avløpssystemer skal være operative under utførelse av arbeidet.

Partier av Alf Nebbs gate vil derfor være stengt for gjennomkjøring i visse perioder.

 

Bussholdeplassene i Alf Nebbs gate blir midlertidig flyttet til Sentrumsveien

Bussholdeplassene i Alf Nebbs gate vil ikke være i drift i anleggsperioden i prosjektet, fra 18.06.24 og ut året.
Bussholdeplasser er midlertidig opprettet i Sentrumsveien som vist på kartutsnitt.

 

For mer informasjon angående stengingen og avvikling, ta kontakt med byggeleder/avd.ingeniør Tom-André Eide, tlf 91779621, epost: tom.andre.eide@orland.kommune.no