Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

STATUS PÅ FOSEN

Indre Fosen, Ørland og Åfjord kommuner vil ta i bruk Helseplattformen fra 12. november 2022. 

Positive og spente på oppstarten

08.11.22: Innføringen av løsningen går generelt bra. Man er nå i innspurten med å overføre data fra gamle systemer til nytt, likedan er det fokus på egentrening for ansatte. Innføringen er et omfattende arbeid, der mange legger ned en stor og god innsats. De ansatte viser generelt stor motivasjon for arbeidet og innføringen. Tilbakemeldinger som går igjen i organisasjonene er at ansatte er spente og positive.

Ber om tålmodighet   

Fosen-kommunene ser fram til å ta i bruk Helseplattformen. Vi er likevel forberedt på at det blir utfordringer når løsningen innføres. Det er helt normalt i så store IT-prosjekter, som krever svært mye av ansatte og organisasjonen vår. Vi ber derfor om litt ekstra tålmodighet fremover, med tanke på tjenestenivået vårt innen helse. Vi vil fremdeles gi forsvarlige og gode helsetilbud. Men det kan skje at tjenestenivået tidvis kan ha noen begrensninger, siden ansatte bruker mye ressurser på innføringen av Helseplattformen. Vi håper derfor innbyggerne har litt ekstra tålmodighet fremover, hvis tjenestene på noen områder ikke blir optimale og helt som forventet. Vi skal gjøre vårt ytterste til at innføringen går så bra som mulig.

Omfattende innsats på mange nivå

Innføringen av Helseplattformen er et omfattende prosjekt. Det krever mye jobb, både praktisk og med tanke på planlegging. Det er mange møter og samlinger på ledernivå, med oppdateringer av prosjektet, basert på ulike tema. Her kan lederne også komme med spørsmål.

Det gjøres også et omfattende arbeid teknisk og digitalt. Ikke minst med tanke på integrasjoner mot eksisterende systemer, og overføring (migrering) av data fra systemer som ikke lenger skal brukes. Dette er store arbeidsprosesser. Det har også gått mye tid til opplæring av ansatte, som skal lære seg å bruke nye systemer.