Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Flyktningehelse

Vedrørende krigen i Ukraina:

Å få flyktningestatus og status som asylsøker gjør at man får en del rettigheter både vedrørende helsetjenester og rett til å gå på skole.

Opphold og asyl i Norge: https://www.politiet.no/tjenester/opphold-i-norge-og-asyl/

Du finner mer informasjon om helsetjeneste for flyktninger og asylsøkere her: https://www.helsenorge.no/utlendinger-i-norge/flyktninger-og-asylsokere/

Alle som er flyktninger fra Ukraina og som kommer til Norge (også de som er på turistvisum i Norge) har plikt til å gjennomføre test for tuberkulose. For voksne innebærer dette en røntgenundersøkelse og for barn innebærer det en blodprøve. I tillegg har flyktninger rett til å få vaksiner og annen helsehjelp.

Flyktninger som er kommet til Ørland kommune og som oppholder seg hos familie og venner bes registrere seg som flyktning både hos politiet og hos kommunen. Ved å bli registrert som flyktning vil man få et midlertidig ID-nummer som brukes i kontakt med blant annet helsevesenet. Les mer her: https://www.udi.no/ord-og-begreper/d-nummer/

 

Ukrainske flyktninger som befinner seg i kommunen nå bes ta kontakt med flyktningehelseteamet som har åpent hverdager mellom klokken kl 13.30 - 15.30 på telefon 90945272. Telefonen bemannes av helsesykepleier.

  

Kontakt

Flyktningehelseteamet - hverdager kl. 13.30-15.30
90945272