Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Informasjon om koronaviruset (covid -19)

- Viktig at vi fortsatt har politikere som er offensive!

Bli bedre kjent med ledergruppen i nye Ørland kommune.

Klikk for stort bildeArild Risvik, kommunalsjef for organisasjon og utvikling.

Navn: Arild Risvik
Stilling: Kommunalsjef organisasjon og utvikling
Alder: 48
Bosted: Opphaug

- Hva vil du trekke fram som fordeler med sammenslåingen for ditt fagområde?
- Innen de fagområdene som jeg blir leder for så er det marginalt med folk. Det at vi dobler antall ansatte, det blir flere og fordele fagoppgaver på vil gi en større faglighet og ikke minst redusere sårbarheten ovenfor de vi skal yte tjenester til.

- Nevn noen utfordringer som må løses på veien fram mot 1.1.2020?
- Nye fagprogram til alle områdene for den nye kommunen. Her er det ikke bare og slå sammen, en må bygge nytt og opprette alt i nye baser. 900 ansatte skal ha ny arbeidsavtaler. Alle retningslinjene, prosedyrer og skjema som må og skal lages for den nye kommunen.

- Hva gjør nye Ørland til en attraktiv kommune for tilflyttere og næringsliv?
- Den nye kommunen har unikt tilbud med muligheter innen natur, frivillige lag og foreninger. Den aktiviteten som vi ser i vår del av Fosen er et tydelig tegn på at vi har en attraktiv kommune. Jeg tror at blå sektor har et enda større potensial for utvikling i den nye kommunen. Det er derfor viktig at vi fortsatt har politikere som er offensive i arbeidet med å tilrettelegge for næringslivet.

- Si litt om din motivasjon for å bli en del av ledergruppen for den nye kommunen?
- En av mine lærere på vernepleierutdanningen sa til meg i 1993 at skulle jeg yte gode tjenester til mine brukere så måtte jeg komme meg i posisjon for å påvirke beslutningene. Det utsagnet har vært en av mine lederprinsipper for å gå inn i lederstillinger hvor jeg kan bidra til å gi best mulig tilbud til brukere, innbyggere og ansatte. Som mangeårig leder innen offentlig sektor har jeg alltid hatt en sterk drivkraft for å bidra til ny og videre utvikling. Har også hatt stor tro på at større fagenheter yter bedre tjenester til innbyggerne enn små miljø. Derfor er nye Ørland en kommune som jeg har stor tro på.

- Hvor tilbringer du helst fritid i nye Ørland?
- Koppar`n, Austråttlunden, Rusasetvatn med omegn, på rulleski i dagens Ørland, skiløyper i Bjugn og Ørland som er oppkjørt, besøk av utallige gapahuker og turstier. Men jeg er også glad i å besøke de to kulturhusene som vi har.

- Hva er dine interesser når du ikke er på jobb for nye Ørland?
- Jeg er opptatt av å holde meg i form, delta i barnas aktiviteter og bruke hytta på Nerskogen. Jeg er en livsnyter som gjerne drar på idrettsarrangement, konserter eller storbyferier…

- Favorittmat og –drikke?
- En god biff og rød vin blir aldri feil…men kokt torsk med tilbehør til hverdags kan likestilles 

- Favorittmusikk?
- Gotthard (Let it rain, Heaven)

- Hvilken bok tar du med deg på hyttetur?
- Nils Arne Eggen - Go´foten

- Hvordan vil du markere sammenslåingen til nye Ørland ved inngangen til 2020?
- Gjerne sammen med andre nye ørlendinger i et felles arrangement hvor vi avslutter kvelden med et felles fyrverkeri.