Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Informasjon om koronaviruset (covid -19)

- Våre barn og unge er morgendagens voksne!

Bli bedre kjent med ledergruppen i nye Ørland kommune.

Klikk for stort bildeAnnie Magdele Presthus Johansen, kommunalsjef oppvekst.
Navn: Annie Magdele Presthus Johansen
Stilling: Kommunalsjef for oppvekst og utdanning
Alder: 52
Bosted: Oksvoll

- Hva vil du trekke fram som fordeler med sammenslåingen for ditt fagområde?
- Vi får et større fagmiljø som skal samarbeide om å videreutvikle gode tjenester for barn og unge i den nye kommunen. Dette vil gi bedre utviklingsmuligheter av fagfeltet samtidig som vi kan finne nye løsninger på tvers av gamle kommunegrenser til beste for innbyggerne. Jeg har også tro på at det vil gi økt rekrutering innen hele sektoren.

- Nevn noen utfordringer som må løses på veien fram mot 1.1.2020?
- Det er mange brikker som skal på plass og noen vil komme til etter hvert som vi tråkker opp nye stier. Vi har mye spennende arbeid fremfor oss. Budsjettet er for eksempel en viktig faktor for den totale driften og vi må sikre en god disponering av den økonomiske rammen.

- Hva gjør nye Ørland til en attraktiv kommune for tilflyttere og næringsliv?
- Fosen er et lite stykke Norge med sin varierte og storslåtte natur. Kommunens beliggenhet skaper muligheter for et allsidig næringsliv og spennende jobber. Vi bor landlig samtidig som vi har gode servicetilbud, transportårer og et rikt kulturliv. Det er trygge oppvekstsvilkår med gode barnehager og skoler, samt et bredt utvalg av fritidstilbud.

- Si litt om din motivasjon for å bli en del av ledergruppen for den nye kommunen?
- Jeg ønsker å bidra med min kompetanse for å videreføre og utvikle oppvekstsektoren. Våre barn og unge er morgendagens voksne som skal forvalte samfunnet vårt. I tillegg så skal de ha en trygg og meningsfull oppvekst her og nå. Jeg har stor tro på de verdier som Nye Ørland tuftes på og forståelsen av at blant annet tverrfaglig samhandling er en suksessfaktor for å oppnå ønska mål. Oppvekst har et spennende fagmiljø og det er svært dedikerte ansatte både innen oppvekst og i kommunens øvrige sektorer og ledergruppe som jeg gleder meg til å bli en del av.

- Hvor tilbringer du helst fritid i nye Ørland?
- Hjemme i hagen, med familie og venner, ved sjøen og i skog og mark og ikke minst på det rike tilbudet av kulturarrangement som finnes.

- Hva er dine interesser når du ikke er på jobb for nye Ørland?
- Jeg liker å være i fysisk aktivitet, til fots i sommerhalvåret og med ski på beina om vinteren. Trives godt med hagesysler og dagen er ikke fullkommen uten en god bok.

- Favorittmat og –drikke?
- Sesongbetont mat med et glass vin synes jeg er stas. Samtidig som det alltid er spennende å bli presentert for nye smaker og retter.

- Favorittmusikk?
- Alt til sitt formål, men musikk med gode tekster som fra Åge, Paus og Eggum gir mening for meg.

- Hvilken bok tar du med deg på hyttetur?
- Historiske romaner med skildringer av storpolitiske og kulturelle hendelser. Kan anbefale Ken Follet og hans verker.

- Hvordan vil du markere sammenslåingen til nye Ørland ved inngangen til 2020?
- Nyttårsaften tilbringer jeg med familie og venner, ellers ønsker jeg å delta på ulike arrangement i forbindelse med sammenslåingen.