Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Vardetenningen utsettes grunnet værforholdene

Klikk for stort bildeVardetenningen nyttårsaften utsettes grunnet værforholdene. (Illustrasjonsfoto)

Den planlagte vardetenningen på åtte steder i Ørland og Bjugn på nyttårsaften utsettes som følge av at det meldes tidvis sterk vind og kraftig nedbør.

- Vi vil unngå at det kan oppstå farefulle situasjoner knyttet til tenning av varder når meteorologene melder at det kan bli svært kraftig vind i løpet av ettermiddagen og kvelden, sier rådmann Emil Raaen.

I alt var det planlagt tenning av åtte varder fra klokka 16 fram til klokka 23 på nyttårsaften. Vardene skulle bære bud om at en ny kommune trer i kraft fra midnatt nyttårsaften.

- Vi håper selvsagt at alle får en flott markering av nyttår og starten på vår nye kommune, men innser at slik været nå er så frister det lite til lengre opphold utendørs. Vardene skal heller ikke være forgjeves, da vi i stedet ser for oss at disse kan tennes lørdag 15. februar i forbindelse med at det den helga blir et større arrangement for å markere starten på nye Ørland kommune, sier Raaen.

Vi oppfordrer også om at alle som skal bruke fyrverkeri i løpet av nyttårsaften vurderer vær og vind før de tar fram fyrstikkene.

Med ønske om et riktig godt nytt år!