På stø kurs fram mot 2020

Klikk for stort bildeFra felles formannskapsmøte i Bjugn onsdag 24. april 2019.

Med under 250 dager igjen til sammenslåingen kommer flere og flere brikker på plass i prosessen med å etablere nye Ørland kommune.

Etter noen dagers påskeferie har det i løpet av første uke etter påsken vært gjennomført både felles formsnnakspsmøte samt nok et møte i fellesnemda for nye Ørland kommune.

Budsjett og økonomi
Budsjett og økonomi var viktige tema da formannskapene i fra både Bjugn og Ørland kommuner onsdag 24. april var samlet til felles møte ved Statens hus i Bjugn. Med i møtet var også hovedtillitsvalgte fra begge kommuner.

Beredskap
Torsdag 25. april var helhetlig risiko og sårbarhetsanalyse (ROS) med tilhørende planverk for beredskap et vesentlig tema i fellesnemda. Andre tema i samme møte var ordførerkjede for nye Ørland kommune samt forprosjekt for utvikling av natur- og kulturminnerike landskap og museer.

Klikk for stort bildeFellesnemda for nye Ørland kommune samlet på Brekstad torsdag 25. april 2019.

Konstruktive debatter
Prosjektleder for nye Ørland kommune, Emil Raaen, konstaterer tilfreds at de folkevalgte i dagens to kommuner debatterer konstruktivt i arbeidet fram mot vedtakene som både hver for seg og ikke minst i sum vil være vesentlige for den nye kommunen som er en realitet fra kommende årsskifte.

Innplassering av ansatte i organisasjonen til nye Ørland kommune er en omfattende prosess, men også dette arbeidet er nå godt i gang.