Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Nå er det en tid for å bry seg!

Klikk for stort bildeDet koster så lite å vise litt omtanke!Vi er i en underlig tid, hvor skoler og barnehager er stengt og mange familier er i en situasjon de ikke har vært i før.

Foreldre får et annet og større ansvar som følge av hjemmeundervisning og tettere oppfølging av egne barn for morgen til kveld. I mange familier kan det bli utfordrende når alle må være sammen døgnet rundt. Eller ved at barn som er vant til å møte venner og andre unger på skolen og i barnehagen, nå blir helt alene.

Da må vi prøve å fokusere på det som gir oss en litt bedre hverdag, bry oss om hverandre og bry oss slik at alle har det så bra de kan ha det.

Bry deg litt ekstra!
Bry deg om nabolaget ditt og naboene dine. Vær en god nabo - hjelp naboen din, snakk med barn og unge du møter ute og ikke være redd for å spørre hvis magefølelsen din sier at noen kanskje trenger hjelp.
Oppfordringen til folk i kommunen vår i denne spesielle situasjonen er fortsatt å huske på hverandre. Tenk deg om, hvem er dine naboer? Er det noe du kan gjøre for de som sitter i karantene? Kan du måke utgangen til en nabo? Kan du levere en pose mat på døra til en som trenger det?

Ring eller send en melding
Og vi har en ekstra oppfordring til deg som er trener, lagleder eller leder for ei gruppe barn og unge på frivillig sektor – send en tekstmelding eller en e-post, eller ta en telefon til de du har et ansvar for. Kanskje vil din oppmerksomhet gi et viktig signal til barna om at her er det noen som bryr seg om hvordan det går, og dermed åpner en dør for at noen med en vanskelig hjemmesituasjon tar kontakt.

Vi har tro på at alle kan bidra til å trygge hverdagen for hverandre, via telefon eller gjennom små tjenester. Ta en ekstra telefon til noen som kanskje sliter eller som du vet er mye alene. Det vil bli mange psykiske konsekvenser av situasjonen vi nå lever i, og mange er redde for fremtiden. Ta vare på hverandre. Heldigvis kan vi snakke sammen på telefon. Bry deg om deg selv, din familie og dine medmennesker.

Ikke nøl
Vårt budskap til barn og unge som har det vanskelig nå, er at de ikke må nøle med å ta kontakt med voksne de stoler på. Hvis de ikke har det bra hjemme, kan de ta kontakt med en voksenperson de er trygge på gjennom FaceTime eller andre digitale kanaler. Vi har også opprettet kommunale telefonnummer hvor barn og unge kan ta kontakt med skolehelsepleier og ungdomslos/barnelos eller barnevernstjenesten.

Hilsen oss i kommunalt forebyggende team
v/ oppvekstsjef Magdele Presthus Johansen

Her finner du informasjon om kontakttelefonen for barn og unge i Ørland kommune!