Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Informasjon om telefonnummer for barn og unge i Ørland kommune

Klikk for stort bilde

Nå når skoler og barnehager er stengt, kan det være mange barn og unge som har behov for å snakke med noen. Ørland kommune har derfor opprettet to telefonnummer som alle barn kan ringe til for å snakke om hva som helst.

I tillegg kan du som er barn eller ungdom ringe den nasjonale alarmtelefonen for barn og unge og beredskapstelefon i Fosen barnevernstjeneste

Helsesykepleierne i skolehelsetjenesten er tilgjengelig for barn og ungdom på telefon fra kl. 13 til kl. 16 mandag til fredag på telefonnummer 962 37 739.

Ringer du til helsesykepleierne i skolehelsetjenesten treffer du en av helsesykepleierne som jobber på helsestasjonen i Ørland.

Barne – og ungdomslosene er også tilgjengelige fra kl. 13 til kl. 16 mandag til fredag på telefonnummer 477 94 054.

Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon du kan ringe hvis du for eksempel opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner. Da kan du ringe 116 111. Denne telefonen er åpen hele døgnet.

Fosen barneverntjeneste sin kontakttelefon 417 02 460 kan du ringe fra kl. 9 til kl. 15 mandag til fredag og barnevernvakta 902 87 037 på ettermiddag, kveld og helg.

Foreldresupport
Om det kan være utfordrende å være barn og ungdom, så er heller ikke foreldrerollen lett til alle tider. Foreldresupport: 116 123 (tast 2) er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Det er veiledere fra Mental Helses hjelpetelefon som svarer på henvendelsene. Se også foreldresupport.no