Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Her er Ørland Lufthavn best av alle flyplasser i Norge!

Klikk for stort bildeAll bagasje som reisende fra Ørland Lufthavn har med seg må gjennom røntgenmaskinen som også gir utslag på sprengstoff og narkotika. I bakgrunnen er Stine Marie Grande og Frode Valaker. Sikkerhet er i fokus ved alle lufthavner. På ett område er Ørland Lufthavn den mest avanserte i hele Norge.

- I sikkerhetskontrollen har vi det mest avanserte røntgenapparatet som i dag finnes på en norsk flyplass. Maskinen er den første i sitt slag i Norge, sier lufthavnsjef Tor Sakariassen.

Klikk for stort bildeLufthavnsjef Tor Sakariassen er godt fornøyd med den nye terminalen ved Ørland Lufthavn. Avslører sprengstoff og narkotika

Røntgenapparatet han sikter til kontrollerer all bagasje som reisende fra Ørland lufthavn har med seg, enten det er håndbagasje eller større kolli som kofferter. Det som gjør dette apparatet unikt er at det i tillegg til å vise røntgen også detekterer sprengstoff og narkotika.
- Dette gir oss og passasjerene store fordeler, blant annet ved at det er tidsbesparende i sikkerhetskontrollen, forklarer Sakariassen.   

Fornøyde reisende

Det topp moderne røntgenapparatet ble nylig installert og tatt i bruk i det helt nye terminalbygget ved Ørland Lufthavn. Lufthavnsjefen forteller om mange positive tilbakemeldinger fra reisende etter at terminalen ble åpnet.

Kommunal lufthavn

Ørland kommune eier og drifter den sivile lufthavna. Det er ikke til å stikke under en stol at arbeidsforholdene for de ansatte også har fått et realt løft som følge av det nye terminalbygget. I andre etasje av bygget er det kontorer og fasiliteter som gjør at lufthavna har blitt en bedre arbeidsplass for alle ansatte.

- Du kan si det sånn at med denne utbyggingen har de ansatte fått en arbeidsplass. Vi har flyttet fra containere uten fasiliteter som eget toalett for ansatte og inn i tidsmessige, moderne lokaler, sier en fornøyd Tor Sakariassen.

Klikk for stort bildeFrode Valaker (t.v.) og Stine Marie Grande i sikkerhetskontrollen ved Ørland Lufthavn. 

Større fly - flere passasjerer

Stine Marie Grande og Frode Valaker er to av de ansatte som setter pris på at Ørland kommune har satset på utbyggingen av lufthavna. Etter sterk trafikkvekst gjennom flere år var det nokså kummerlige forhold for både reisende og ansatte før utbyggingen. Større fly, flere avganger og bedre muligheter for rimelige flybilletter har alt bidratt til at flere og flere benytter seg av det effektive reisetilbudet med selskapet Air Leap mellom Fosen og Oslo. Gratis parkering, med en utvidet parkeringsplass få meter fra inngangen til det nye terminalbygget, oppleves også som positivt.

 - Ser en klar økning

- Som alle andre lufthavner har også vi fått føle på konsekvensene av korona, men nå ser vi en klar økning i passasjertallet, sier Tor Sakariassen. Det er selskapet Air Leap som opererer flyruta Ørland – Oslo. I sommer er det et fly av typen Saab 2000, med 50 seter, som frakter små og store passasjerer til og fra Ørland og Fosen!

Hjemmeside Ørland Lufthavn      Booking hos Air Leap