Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Følg FHIs reiseråd og ha en lav terskel for test for koronasmitte

Klikk for stort bildeDet er pr. dato ingen kjente tilfeller av koronasyke i Ørland kommune. De som tidligere har fått påvist smitte er alle friskmeldt. Ørland kommune oppfordrer både innbyggere og besøkende om å fortsatt følge rådene for smittevern.

Folkehelseinstituttet (FHI) har revidert sine råd om innreisekarantene dersom man har reist utenlands.

Det er fortsatt slik at Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.
Reiserådet gjelder til 20. august.

Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning.

Alle som ankommer Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Europa med tilstrekkelig lav smittespredning, skal være i hjemmekarantene i 10 dager.

Dersom en har reist til en «rød» region, eller regionen en reiste til endret status fra «grønn» til «rød» under oppholdet, skal i 10 dagers karantene etter ankomst Norge før en møter på arbeid.

Listen over «grønne» og «røde» regioner oppdateres minst hver 14. dag og link til gjeldene status finner dere på FHI sine hjemmesider.

Hvilke land/områder som er unntatt karanteneplikten, vil kunne endre seg raskt. Karanteneregler og råd for smittevern ved reise oppdateres fortløpende.

Generelt oppfordres det til å ha lav terskel for å teste seg. Ørland kommune har god testkapasitet også i sommer.

Dersom du får symptomer som feber, hoste, tungpustethet, tap av smak-eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse skal du kontakte lege.

Slik kontakter du lege i Ørland kommune:

Mandag - fredag i tidsrommet 09.00 - 15.00 kontakter du:

Ørland legesenter, tlf. 72 51 41 00

Bjugn legekontor, tlf. 72 51 99 00

Utenom de angitte tidsrommene kan du ringe legevakt på tlf. 116117 for testing.

Undersøkelse og testing for Covid-19 (koronavirus) er gratis for alle.

Ørland kommune minner om de generelle rådene for smittevern:

• Syke personer skal holde seg hjemme
  • God hygiene
  • Redusert kontakt mellom personer, og hold minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste

Ørland kommune ønsker både innbyggere og besøkende en fortsatt god sommer!