Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Følg direktesending fra historisk kommunestyremøte

Klikk for stort bildeSkjermbilde fra tidligere sending fra Ørland kommune-TV.Torsdag 2. april klokka 09.00 starter direktesendingen fra det første kommunestyremøtet i Ørland kommune som gjennomføres i et «digitalt møtelokale».

Som følge av situasjonen rundt koronaviruset vil de 35 representantene i kommunestyret med unntak av møteledelsen delta i møtet fra sine «hjemmekontor». Ørland kommune-TV har i flere år sendt direkte fra kommunestyresalen. At møtet denne gang gjennomføres i tråd med reglene for å forebygge smitte betyr ikke at direktesendingen utgår. Når de folkevalgte starter møtet, fysisk spredt rundt om på ulike steder i kommunen, formidles lyd og bilde til alle som logger seg inn på Ørland kommune-TV.

Følger forskriften
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har på bakgrunn av situasjonen og vedtatte tiltak for å hindre spredning av Covid-19, fastsatt midlertidig forskrift som skal lette gjennomføringen av fjernmøter i kommuner og fylkeskommuner.

Her finner du lenke til Ørland kommune-TV!

Gjennomføringen av møtet 2. april blir en ny erfaring for alle. Det er gjort gode forberedelser. Administrasjonen har laget brukerveiledninger for de folkevalgte, samt testet at de tekniske løsningene fungerer tilfredsstillende.

- Tro på at det vil gå utmerket
- Jeg registrerer en fleksibel og velvillig holdning til praktisk gjennomføring av møtet fra så vel administrasjon som folkevalgte. Av den grunn har jeg stor tro på at det vil gå utmerket, sier ordfører Tom Myrvold.
Etter kommuneloven skal møter i folkevalgte organer og andre kommunale organer i utgangspunktet skje ved fysisk oppmøte og de folkevalgte har møteplikt. Møtene skal også være åpne for innbyggerne.

Du velger kamera
Allmennhetens adgang til møter i folkevalgte organer er grunnleggende for lokaldemokratiet. Ørland kommune har derfor lagt særskilt til rette for at kommunens innbyggere, og alle andre med tilgang til Internett, kan følge kommunestyremøtet på nett. Det legges opp til at man kan velge mellom to kameraposisjoner. Den ene viser møteledelsen som vil sitte fysisk i kommunestyresalen, den andre skal fokusere på den den digitale møteplattformen kommunestyrerepresentantene kommuniserer på.

- Det digitale skiftet på alvor
- Ingen skal heretter kunne si at Ørland kommune ikke tar det digitale skifte på alvor. Personlig er jeg mer spent på hvordan det blir å måtte «klubbe» sakene med musa enn at vi skal få gjennomført møtet på en ryddig og stødig måte, avslutter ordfører Tom Myrvold med et lite smil om munnen.

Hvem sa hva? Se og hør fra arkivet!

Klikk for stort bildeSkjermbilde fra arkivet i Ørland kommune-TV.

Ørland kommune-TV kan du også arkivløsning der du kan se opptak fra tidligere kommunestyremøter. Finn riktig møtedato og klikk deg inn på den saken du vil se opptak fra behandlingen av. Enkelt og greit.
Merk at det går noe tid fra et møte avsluttes til det blir tilgjengelig i arkivet.