Informasjon om koronaviruset (covid -19)

- Dere har så mye som bare venter på å bli oppdaget!

Klikk for stort bildeForfatteren og fotografen Ian Brodie ser fram til flere besøk i Ørland kommune.

Fotografen og forfatteren Ian Brodie er betatt av naturen, historien og kulturen i Ørland kommune.

Han er opprinnelig fra New Zealand, bosatt i Australia men har en spesiell forkjærlighet for Norge.
- Jeg har vel tre prosent viking-blod i meg, sier Ian Brodie før han gliser bredt. Vi møter norgesvennen på Ørland kysthotell i kystbyen Brekstad. Det er hans andre besøk på Ørlandet, et stykke Norge som på mange måter er forskjellig fra det landskapet som har ført til at Brodie har passert 20 besøk i vårt land.

Kontrastenes land

- Vinteren er på mange måter vakrere enn sommeren. Sommeren er også vakker, med sine grønne landskap. Men nå, på denne årstida, er dette kontrastenes land, mener Brodie. Han trekker spesielt fram den store himmelen i stadig endring han finner over Ørland.

Klikk for stort bildeIan Brodie sammen med Marianne Grodås ved Ørland kysthotell.

Luftfartsmuseum

Det er ingen tvil om at Ian Brodie har utviklet en spesiell kjærlighet for Norge, og kanskje spesielt vår natur og norrøne kulturarv. Historie er et felt som opptar fotografen. Det er ikke så underlig, i 18 år var Brodie ansatt ved et luftfartsmuseum i New Zealand.
- Under 2. verdenskrig var det piloter fra New Zealand som kjempet her i Norge, forteller han.

Dermed er han også inne på hvor mye han mener Ørland har å by på, både for besøkende og fastboende.
- Dere har så mye her som bare venter på å bli oppdaget. Natur, historie og kultur. Nylig møtte jeg en mann her som hadde kjørt bil hele veien fra Oslo kun for å se en fugl her.

Tilbake til våren

Nå er det ikke helt tilfeldig at Brodie fant veien til Ørland. Hotelldirektør Marianne Grodås ved Ørland Kysthotell ble kjent med Ian Brodie da hun jobbet ved Hotel Rondablikk. Nå har hun invitert Brodie til Ørland for å nyte godt av hans evner som fotograf og webdesigner i markedsføringen av kysthotellet. Det betyr at det blir en ny reise fra «down under» tilbake til Ørland og Fosen i mai-juni for Ian Brodie.

Her kan du se mer om Ian Brodies virke som fotograf og forfatter!