Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Sju i isolasjon - venter flere friskmeldt i løpet av uka

Klikk for stort bildeIngen fra det lokale koronautbruddet er nå i karantene, opplyser kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak.

I uke 40, da det lokale utbruddet av korona ble påvist i Ørland kommune, ble det i alt tatt 426 koronatester i kommunen. Sist uke, uke 41, sank dette tallet til 271. Det er også et høyere antall enn det som har vært normalt.

- Det er fortsatt testing på daglig basis, men nå ser vi at antallet er på vei tilbake til det normale og forventede, opplyser Ledsaak.

Ingen sykehusinnleggelser
Mandag 12. oktober er det sju av de som fikk påvist smitte som fortsatt er i isolasjon, men kommuneoverlegen regner med at flere av disse blir friskmeldt i løpet av uka.

- Ingen har vært sykehusinnlagt som følge av utbruddet, det er stort sett snakk om unge folk.

Karantene
Det er i dag ingen som er i karantene i Ørland kommune i forbindelse med utbruddet for to uker siden. Ledsaak legger imidlertid til at man må regne med at det til enhver tid er innbyggere i karantene uten at dette er knyttet til lokale utbrudd.