Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Bør akkurat du teste deg for mulig korona-smitte?

Klikk for stort bildeØrland kommune har lav terskel for korona-testing. Her får du tips om en enkel framgangsmåte som forteller om du bør teste deg, samt om hvordan du enklest går fram for å bestille tid for å få tatt en korona-test.

Flere norske kommuner opplever for tiden økning i korona-smitte (Covid-19). En årsak kan være høyere reiseaktivitet i ferietiden i sommer. Ørland kommune ønsker at alle skal følge føre var-prinsippet, og ta en test dersom man mistenker at man kan ha vært utsatt for smitte. Vi oppfordrer flest mulig til å benytte rådene som følger:

1: Trenger du å teste deg for korona?

Start med å gå inn på www.koronasjekk.no. Svar på de enkle spørsmålene på nettsiden, så får du et klart råd i forhold til om du bør ta en koronatest.

2: Slik bestiller du testing!

Får du et råd om å la deg teste, oppfordres du til å bestille tid for korona-test på følgende måte:

  • Bestill test på link;  https://helserespons.no/web/bjugn/andrehenvendelser/. Du vil påfølgende hverdag få SMS med oppmøtetid for test.
  • Dersom du ikke kan bestille test over nettet kan du ringe tlf. 947 88 545 mellom kl. 09.00 – 15.00 på hverdager.
  • Hvis det er stor pågang kan du sende SMS til samme tlf.nr og vi ringer deg opp så snart vi har mulighet.
  • Sted for testing er i rundkjøring ved Bjugn legekontor. Dere kjører frem dit og test vil bli utført når du sitter i bilen.

3: Slik finner du svar etter testing!

Prøvesvar etter koronatest sjekkes du selv på https://helsenorge.no/. Svar på telefon gis ikke med mindre det er spesifikt avtalt. Pasienter med positive prøver blir kontaktet.

4: Helse handler om langt mer enn bare korona

Alt handler slettes ikke om korona-virus når det blir snakk om helsetjenester i Ørland kommune. Resepter og legetimer kan også bestilles på https://helserespons.no/web/bjugn/andrehenvendelser/.
Ved behov for øyeblikkelig hjelp skal du ta kontakt med 113 eller ringe legekontoret.

 

Om flest mulig følger den beskrevne framgangsmåten vil det frigi tid på legekontor og sentralbord for andre oppgaver som også skal løses.

Takk for at du hjelper oss ved å bruke digitale løsninger!

Hilsen Ørland kommune