Trinn 4 i gjenåpningsplanen utsettes samt noen mindre justeringer i trinn 3 som trer i kraft natt til mandag 2. august

Usikkerhet rundt Delta-varianten og økt smittespredning både i Norge og internasjonalt gjør at regjeringen har besluttet å ikke iverksette trinn 4 i gjenåpningsplanen nå. Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bilde

En ny vurdering av trinn 4 vil skje i midten av august.

Det anses svært viktig å legge til rette for at skolene kan åpne på grønt nivå ved skolestart, noe som krever god kontroll på smittesituasjonen.

Det blir noen mindre justeringer i trinn 3 som trer i kraft natt til mandag 2. august:

• Voksne kan delta på idretts- og kulturarrangementer, slik som kamper og stevner, på tvers av regioner og kretser.
  • Bedrifter og organisasjoner som ønsker å ha sosiale tilstelninger for sine ansatte, slik som kick-off-samlinger, blir definert som et offentlig arrangement under forutsetning av at arrangementet skjer i regi av en ekstern aktør.
  • Det gjøres unntak fra innreiserestriksjonene for mindreårige barn som reiser til Norge sammen med foreldre som har unntak fra innreiserestriksjonene på annet grunnlag enn koronasertifikat. Barn som reiser med foreldre som har unntak fra innreiserestriksjoner på grunnlag av koronasertifikat, har tidligere fått et slikt unntak, og kan i dag reise inn.

Link til Regjeringens pressekonferanse 28.07.2021 https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/trinn-4-iverksettes-ikke-na/id2866643/.