Smittesituasjonen i Ørland kommune pr 31. mars 2021

Ørland kommune har hatt møte i kriseledelsen onsdag 31. mars. Vi kan melde om at det er ingen nye smittede i kommunen ut over de 6 som per nå er registrert og i isolasjon. I tillegg er drøyt 60 personer i karantene.  Klikk for stort bilde

Av de 6 som er i isolasjon er en person innlagt på sykehus, men det er ventet at vedkommende blir utskrevet i løpet av dagen. I tillegg går 1 av de 6 ut av isolasjon i dag.

Det er fra det første smitteutbruddet påvist britisk mutert virus. Denne virusvarianten er mer smittsom enn det opprinnelige covid-19 viruset. Vi oppfordrer derfor til at man har særlig god håndhygiene, overholder anbefalingen om 2 meter avstand, bruk munnbind der man ikke klarer å opprettholde 2 meters avstand, hold deg hjemme og test deg om du er syk.

Vi minner om gjeldende regler for karantene og isolasjon ved koronavirus som du finner her; https://www.helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon.

Vi oppfordrer også alle til å ha lav terskel for testing. Kommunen har god testkapasitet. Det er i påsken et interkommunalt samarbeid på testing. Sjekk på hjemmesiden hvor testing blir i påska; Koronatesting i påsken 2021.

I perioder med smitte er det viktig at vi alle står sammen og tar vare på hverandre. Har du anledning så hjelp gjerne de som eventuelt trenger det med handling eller andre gjøremål.

Når det gjelder koronavaksinering så gjennomføres det som planlagt. I dag vil 110 innbyggere vaksineres.

- Det er viktig å få sagt at kommunen ikke har utfordringer med kapasitet, og at de siste smittetilfellene ikke påvirker planene for vaksinasjon. Imidlertid er det knapt 56% av alle voksne over 18 år som så langt har registrert seg for vaksinering. Vi ber alle våre innbyggere om å registrere seg for om de ønsker vaksine eller ikke. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere, uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger - sier Ordfører Tom Myrvold

- Jeg vil særskilt takke alle legene, koronateam, smittesporere og vaksinasjonspersonell som gjør en ekstraordinær innsats i førstelinjen under hele påsken. Uten dem ville hverdagen i 2021 vært enda mer usikker enn den allerede er for mange. En trygg og smittefri påske ønskes oss alle avslutter ordføreren.