Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

- Overhold karantenereglene – vær føre var!

Kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak Kommuneoverlege Siw-Lindia Leirbakk Ledsaak i Ørland kommune anmoder innbyggere i hjemmekarantene om å overholde regelverket og vise ekstra varsomhet for å redusere smittefaren.

Det er påvist flere tilfeller av koronasmitte i Ørland kommune. Kommunens koronateam gjennomfører i hvert enkelt tilfelle et grundig arbeid for å avdekke nærkontakter til de som får påvist smitte.

Nå understreker kommuneoverlegen betydningen av at både personer i karantene og ikke minst de som får påvist smitte og blir plassert i isolering hjemme utviser stor aktsomhet i forhold til å overholde regelverket for smitte begrensning.

- Er du i karantene, sett deg godt inn i hva dette betyr. Unnlat for eksempel å gå i butikken. Få andre til å hjelpe med innkjøp, sier kommuneoverlege Ledsaak.

Hun presiserer at det i Ørland er god anledning til å få turer ut i frisk luft selv om man er i karantene, men at man da skal sørge for å holde god avstand til andre mennesker man møter.

Smitte skjer mellom mennesker ved direkte kontakt som berøring, gjennom luften ved at dråper hostes ut fra en smittet person når en frisk person, eller gjennom indirekte kontakt slik at virus fra en person overføres til en annen person ved å berøre samme gjenstand.

Ledsaak understreker at det er gode grunner til at vi har et regelverk som fører til hjemmekarantene for mange mennesker. I karantenetiden vil man kunne være smittebærer uten selv å være klar over det, og om man ikke er påpasselig vil man lett kunne spre smitte til medlemmer i husstanden eller andre om man fortsatt foretar besøk i butikker eller kjøpesenter.

-Er du i tvil om noe du ønsker å foreta deg, la det være. Vær heller føre var, for din egen, familien og andres skyld, avslutter Ledsaak!

Her finner du lenke til FHIs side om hvordan du går frem ved hjemmekarantene og hjemmeisolering!