Oppdatering fra kommuneoverlegen om vaksinering for uke 18 - 2021

En person får satt vaksinesprøyte i armen - Klikk for stort bildeEn person får satt vaksinesprøyte i armenKommunen har nå startet innkalling av personer som er i gruppe 6- alder 45-54 år med tilleggssykdommer (kronisk leversykdom, immundempende behandling som ved autoimmune sykdommer, diabetes, kronisk lungesykdom, fedme, demens, kroniske hjerte- og karsykdommer, hjerneslag).

Kommuneoverlegen forventer å kunne begynne å gi tilbud om første vaksinedose til alle i Ørland kommune med tilleggssykdommer i starten av juni. Det betyr igjen at vi fra midten av juni starter med å tilby vaksine til gruppe 8 som er alle friske i aldersgruppen 55-64 år. Når vi starter med denne gruppen skal også doseintervallet mellom vaksinedose 1 og dose 2 øke til ca 12 uker, noe som igjen vil bety at vi enda raskere kan tilby første vaksinedose til alle over 18 år.

Kommuneoverlegen tror at innen 1.august har alle som ønsker vaksine fått tilbud om første dose. Minner på om at for å få tilbud om vaksine gjelder det ikke drop-in men alle må melde seg inn i vaksinekø.

For personer med gjennomgått covid- sykdom siste 6 måneder er det nok med 1 vaksinedose. Det oppfordres til at de det gjelder opplyser om det ved vaksinering.