Nyttig info og lenkesamling for næringslivet i Ørland kommune

Dagliglivet i Norge er snudd på hodet og næringslivet møter en helt ny hverdag i tiden framover.

Enkelte bedrifter har sett seg nødt til å ty til permitteringer, noen har utfordringer i forbindelse med karantenebestemmelser og en del har forbud mot drift. Felles for næringsdrivende er at de alle er bekymret for fremtiden for sin bedrift og sine ansatte.

Her er noen nyttige lenker:

FI (Fosen Innovasjon) gir råd til nåværende og framtidige medlemmer av næringshageprogrammet

Angående den statlige låne- og garantiordningen som ble presentert av regjeringen den 15. mars så har vi kontaktet de tre bankene i Ørland for informasjon. De venter alle på detaljer fra staten før de presenterer til sine kunder, men her antar vi at det kan bli mulig å avhjelpe likviditeten for en periode. Bjugn Sparebank, Sparebank1 SMN, Ørland Sparebank

NAV vil være søknadsinstans for flere av tiltakene. Også de venter på detaljer fra statlig hold, og vil publisere på sine hjemmesider så snart mottatt. NAV-kontoret er stengt for besøkende for å redusere risiko for smittespredning, men nettsiden til NAV oppdateres kontinuerlig.

Arne Martin Solli
Næringssjef, Ørland kommune