Nytt tilfelle av koronasmitte påvist i Ørland

Kommuneoverlegen i Ørland kommune har i kveld, onsdag 18. mars, fått bekreftet at en innbygger i kommunen har testet positivt for koronaviruset Covid-19. Dette er den andre positive testen som er påvist i Ørland kommune.

Personen som har testet positivt er i 70-årene. Dette tilfellet blir ikke satt i sammenheng med det første påviste tilfellet i kommunen. Vedkommende følges opp av helsepersonell.

- Ørland kommune fikk i kveld beskjed om et positivt prøveresultat hos nok en av våre innbyggere. Smitteoppsporingsarbeid er startet i tråd med myndighetenes retningslinjer, sier kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak.

- Personer som har vært i nærkontakt med den smittede er kontaktet. Kommunen har kontakt med Folkehelseinstituttet, sier Ledsaak.

- Lytt til rådene

- Jeg vet at mange er urolige. Noen er slitne. En del er allerede syke. Og det eneste vi vet er at det vil bli verre før det blir bedre. Men det vil bli bedre. Det vil gå over, sier ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune.

- Lytt til rådene om hygiene og følg karantene-reglene. Vi må beskytte oss selv, for å beskytte andre. Still opp for naboen. Ring noen som kanskje er ensom akkurat nå. Husk at valgene du gjør får stor betydning for mange andre. Og husk at dette er ikke tiden for «jeg». Dette er tiden for «vi», avslutter Myrvold.

Det gis oppdateringer på kommunens hjemmeside www.orland.kommune.no.