Nye nasjonale tiltak som kan gi økt aktivitet og trening igjen

Svømmehallen i Bjugn åpnes for offentlig bad fra tirsdag 18.01.2022 med begrensning på inntil 20 personer og 1 meters avstand etter nye nasjonale retningslinjer.

Dette er de nasjonale tiltakene gjeldende fra midnatt natt til fredag 14. januar.

Endringene knyttet til barnehager, skoler og SFO gjelder fra midnatt natt til lørdag 15. januar. Tiltakene skal vurderes på nytt i starten av februar.

Generelle smittevernråd

• Praktiser god hånd- og hostehygiene
  • Vaksiner deg
  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer

Organisert idretts og  fritidsaktiviteter

• Fritidsaktiviteter bør gjennomføres utendørs så langt det er mulig.

Barn og unge under 20 år:

• Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt
  • Anbefalt gruppestørrelse innendørs omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort
  • Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig

Voksne over 20 år:

• Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand.
  • Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig
  • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.

Arrangementer og sammenkomster

• Det stilles krav til smittevern, avstand og munnbind.
  • Begrens sosiale sammenkomster og arrangement du deltar på
  • Offentlige arrangementer innendørs:
    Uten faste tilviste plasser: Maks 30 personer.
    Med faste tilviste plasser: Maks 200 personer.
    Munnbindpåbud for publikum.
  • Ingen anbefaling om å utsette eller avlyse arrangementer innendørs knyttet til organiserte fritidsaktiviteter som samler barn og unge under 20 år fra ulike steder.
  • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
  • Utøverne og eventuelt støttepersonell ved innendørs offentlige kultur- eller idrettsarrangementer hvor barn og unge under 20 år utøver aktiviteten, regnes ikke med i det totale antallet personer som kan være til stede på arrangementet.
  • Det er unntak fra avstandskravet for utøverne på innendørs kultur- og idrettsarrangementer.
  • Utendørs arrangementer tilknyttet organisert kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 kan skje uten antallsbegrensning for deltakerne og med et nødvendig antall voksne. Dersom det er flere enn 100 personer til stede, skal det ikke tilrettelegges for publikumsområder eller bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toalettfasiliteter.

Ut i fra dette kan det fra i dag 14.januar gjennomføres aktivitet for barn/unge og voksne i innendørs idrettsanlegg i Ørland kommune.

Nasjonale tiltak skal alltid følges og hver klubb/leietaker har ansvar for gode rutiner på smitteverntiltak.

Bjugn Svømmehall vil åpnes for offentlig bad fra tirsdag 18.1 med begrensning på inntil 20 personer og 1 meters avstand.  Info om Bjugn svømmehall

(Skole, barnehage, og brukere av basseng med helserelaterte kriterier har hatt åpent hele tiden).

Tilbudet Squash i Ørland Sparebank Arena vil dessverre fortsatt være stengt ut i fra krav om 2 m avstand ved intensiv trening.

For mer info, se regjeringen letter på tiltakene - regjeringen.no