Nye nasjonale tiltak gjeldende fra midnatt, natt til torsdag 25. mars

Ørland kommune har hatt møte i kriseledelsen tirsdag 23. mars kl. 20 på bakgrunn av nye nasjonale tiltak. Ørland kommune følger de nasjonale anbefalinger, råd og regler som trer i kraft natt til torsdag 25. mars og som blir gjeldende inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Her finner du oversikt over de nye nasjonale føringene

Ørland kommune vil presisere viktigheten av følgende;

• Én-meteren endres til at du nå må holde minst to meters avstand til andre.
  • Det anbefales bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.
  • Alle bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
  • Det anbefales at alle planlagte arrangementer avlyses.
  • Det anbefales at alle reiser som ikke er nødvendige utsettes med disse unntakene:
    • Reiser til arbeid når det ikke er mulig med hjemmekontor.
    • Reiser hjem til familien for studenter uten familie der de studerer.
    • Reiser til hytte sammen med egen husstand.
  • Hjemmekontor for alle som har mulighet.
  • Det blir forbudt med skjenking av alkohol over hele landet.

Ørland kommune har god kontroll på smittesituasjonen og god kapasitet til å håndtere økt smitte. Vi oppfordrer alle til å ha lav terskel for å ta koronatest. Du bestiller time her.

Regjeringen har bedt oss å stramme inn fordi det oppstår utbrudd nye steder og situasjonen er mer uoversiktlig. -Jeg vet at dette vil vekke reaksjoner hos oss hvor det knapt har vært smitte den senere tid. Vi må gjøre det likevel. For nå ser vi at virusvarianter dukker opp på steder der det knapt har vært smitte tidligere. Den nasjonale situasjonen berører oss direkte som indirekte på en lang rekke områder - og ikke minst raskt, sier Ordfører Tom Myrvold.

- Det aller viktigste er at vi denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg. Vi ser at de har greid dette i andre land og kommuner. Jeg er derfor trygg på at vi skal greie det, vi også. Det er i kriser og motgang vi viser hva vi er laget av og hva fellesskapet kan overkomme av utfordringer kollektivt - avslutter Ordfører Myrvold.