Nasjonalt hytteforbud - kommunen kan ikke gi dispensasjon

Regjeringen har innført forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune. Dette innebærer at man heller ikke kan sove i telt, bobil, campingvogn eller bil på fritidseiendom utenfor bostedskommunen.

Kommunen har ikke adgang til å gi dispensasjon fra det nasjonale hytteforbudet. Det oppfordres derfor om at hyttebeboere ikke tar kontakt med kommunen for å kreve unntak. Unntakene fremkommer tydelig i forskriften.

Unntak:

• Regjeringen gir unntak dersom du er i karantene fordi du deler husstand med en som er bekreftet smittet av korona. Da kan du og andre friske familiemedlemmer overnatte på fritidseiendommen så lenge den smittede er i isolasjon. Den smittede skal bli hjemme.
  • Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn for å avverge store materielle skader tillates, men regjeringen oppfordrer deg til å engasjere lokalt bosatte personer til å utføre slikt arbeid.

• Lenke til forskriften
  • Lenke til regjeringens informasjonsside