Informasjon om influensavaksinering 2022 i Ørland kommune

Sommerfugl som sitter på blomster - Klikk for stort bildeSommerfugl som sitter på blomster ABH Influensavaksine anbefales til personer i risikogrupper.

Det vaksineres ved legekontorene, trekk kølapp for laboratoriet og vent på tur. Det er ikke nødvendig å bestille time.

Selve vaksinen er gratis for personer i risikogrupper men for arbeidet tar legekontoret kr. 50,-.

Personer i følgende risikogrupper bør ta influensavaksine årlig:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og voksne med:
    • kronisk lungesykdom (inkludert astma)
    • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk)
    • diabetes type 1 og 2
    • leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege. Her må legeerklæring medbringes til vaksinering.

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• Personer som bor sammen med eller er tilsvarende nære immunsupprimerte (må ha med legeerklæring til vaksinering)
  • Helsepersonell (vaksineres på arbeidsplassen)
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

.