Første tilfelle av koronasmitte påvist i Ørland kommune

Ørland kommune fikk tirsdag 17. mars bekreftet at en innbygger i kommunen har fått påvist smitte av koronavirus (Covid-19).

Kommunen har i kveld sendt ut en pressemelding med følgende innhold:

Koronasmitte påvist i Ørland

Kommuneoverlegen i Ørland kommune har i kveld, tirsdag 17. mars, fått bekreftet at en innbygger i Ørland kommune har testet positivt for koronaviruset Covid-19. Dette er den første positive testen som er påvist i kommunen.

Personen, en mann 50-årene, som har testet positivt er isolert i hjemmet. Pasienten følges opp av helsepersonell.

- Ørland kommune fikk i kveld beskjed om et positivt prøveresultat hos en av våre innbyggere. Et omfattende smitteoppsporingsarbeid er startet, sier kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak.
- Dette vil ta noe tid. Personer som har vært i nærkontakt med den smittede vil bli kontaktet. Kommunen har tett kontakt med Folkehelseinstituttet, sier Ledsaak.

Opprettet tidlig beredskap

Ørland kommune opprettet 2. mars beredskap med tanke på å forebygge smitte samt være forberedt på at koronaviruset også ville bli påvist hos innbyggere i kommunen.

En rekke tiltak er satt i verk i kommunen, og 15. mars innførte Ørland kommune restriksjoner for innreise fra flere fylker og kommuner med tilbakevirkende kraft.

Er forberedt

- Selv om vi som kommune har tatt i bruk strengere virkemidler for å forebygge smitte enn tilfellet har vært mange andre steder i landet, så har vi vært klar på at viruset før eller senere ville bli påvist i kommunen. Ørland er et knutepunkt for samferdsel, vi har fly- ferje- og hurtigbåtforbindelser. Forsvaret er en stor aktør i kommunen, og daglig ferdes mange mennesker til og fra ulike arbeidsplasser. Også uavhengig av de restriksjoner og karantenebestemmelser som er vedtatt av kommunen, sier ordfører Tom Myrvold.

Myrvold legger til at den påviste smitten viser at det er nødvendig å ta forhåndsregler og at kommunen vil opprettholde sine tiltak.

- Det er viktig at alle fortsetter å ta sine forhåndsregler for å redusere smittefaren. Ørland kommune vil fortsette sitt beredskapsarbeid knyttet til koronaviruset.

Det gis oppdateringer på kommunens hjemmeside www.orland.kommune.no.

- De siste dagene har vært helt uvirkelige for meg – og sikkert også for alle andre. Vi er i en situasjon som ingen av oss har vært i før. Det er en situasjon som får frem mye av det fine i lokalsamfunnet vårt, med kreativ hjelp og omsorg for hverandre – selv i en tid hvor vi må holde avstand. Men hold hodet kaldt og hold ut, sier ordfører Myrvold.