Du trenger ikke valgkort for å avgi din stemme!

Illustrasjonsfoto - valglogo - Klikk for stort bilde

Det er ingen grunn til å fortvile om du ikke har mottatt valgkort i forbindelse med årets kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Ved rådhusene i Ørland og Bjugn har det kommet henvendelser fra enkelte som ikke har mottatt valgkort i posten i forbindelse med årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. Enkelte utsendte valgkort har også kommet i retur. Dette betyr at det er en del stemmeberettigede som ikke har fått valgkortet i hende.

Vi gjør oppmerksom på at det er ingen grunn til å være «hjemmesitter» om du mangler valgkortet. Fram til og med 6. september kan du forhåndsstemme i det forhåndsstemmelokalet du ønsker i hele landet.
Det du må ha med deg for å få avgi stemme er gyldig legitimasjon.

Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, får du utdelt en stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på.
Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen.

Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva som er åpningstiden?
En landsdekkende oversikt over dette finner du på valglokaler.no.

Du finner også en oversikt over lokaler samt åpningstider for forhåndsstemming i nye Ørland HER!

Godt valg!