Åpning av Helsestasjon for ungdom (HFU)

Helsestasjon for ungdom åpnet onsdag 8. desember ved Ørland helsestasjon.

Leder i ungdomsrådet, Mikkel Slotterøy Undertun, fikk æren av snorklippingen som markerte åpningen av HFU. Flankeres av helsesykepleierne Mari Aalberg Andersen og Nina Venes Fjellheim.

Tidligere har både Ørland kommune og Bjugn kommune hatt tilbud om HFU, men tilbudet har ikke vært etablert etter kommunesammenslåingen. Ørland kommune har i denne perioden hatt en godt etablert skolehelsetjeneste på alle kommunenes skoler inkludert Fosen videregående skole, og her har ungdomshelsen blitt godt ivaretatt. Etablering av HFU vil være et flott supplement til tjenesten og vi er stolte av å nå ha dette tilbudet på plass.

Helsestasjon for ungdom er en lovpålagt tjeneste og skal være et gratis tilbud til ungdom i alderen 13-20 år. HFU skal være lett tilgjengelig for flest mulig ungdommer, og vil derfor være lokalisert både i Bjugn og på Brekstad.

Åpningstidene:

• Partalls onsdager kl. 13.00 - 15.00 ved Fosen videregående skole
  • Oddetalls onsdager kl. 16.00 - 19.00 ved Ørland helsestasjon

Ved HFU vil du møte helsesykepleier/jordmor med god kompetanse på ungdomshelse. Her kan du komme med små eller store bekymringer/spørsmål, eller om du bare trenger en voksen å prate med. Aktuelle tema innen ungdomshelse kan være; behov for eller spørsmål omkring ulike prevensjonsmetoder, testing ift kjønnssykdommer eller graviditet, psykisk helse, vold/overgrep, vennskap etc.

Du trenger ingen timebestilling hos oss.

Vi legger ut informasjon på Snap så følg oss gjerne på hfuorland

To av helsesykepleierne som møter deg når du kommer til HFU – Nina Venes Fjellheim og Mari Aalberg Andersen.

Flere ungdommer og andre inviterte kom til åpningen av HFU.