Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Ørland kommunes infoside om koronavirus

Coronavirus information in other languages

Trenger du å bestille koronatest: Her finner du fremgangsmåten!

Arbeidsgivere med spørsmål knyttet til korona/Covid-19 kan sende e-post til: ops@orland.kommune.no.

Bør akkurat du teste deg for mulig korona-smitte?

Klikk for stort bildeØrland kommune har lav terskel for korona-testing. Her får du tips om en enkel framgangsmåte som forteller om du bør teste deg, samt om hvordan du enklest går fram for å bestille tid for å få tatt en korona-test.

Flere norske kommuner opplever for tiden økning i korona-smitte (Covid-19). Ørland kommune ønsker at alle skal følge føre var-prinsippet, og ta en test dersom man mistenker at man kan ha vært utsatt for smitte eller har symptomer på korona.

Vi oppfordrer flest mulig til å benytte rådene som følger:

1: Trenger du å teste deg for korona?

Start med å gå inn på www.koronasjekk.no. Svar på de enkle spørsmålene på nettsiden, så får du et klart råd i forhold til om du bør ta en koronatest.

2: Slik bestiller du testing!

Får du et råd om å la deg teste, oppfordres du til å bestille tid for korona-test på følgende måte:

• Bestill test på link;  https://helserespons.no/web/bjugn/andrehenvendelser/. Du vil få SMS med oppmøtetid og sted for test.
  • Opplys om symptomer, når symptomene oppstod, om du er nærkontakt til covid-positiv eller om du jobber i et samfunnskritisk yrke, evt. reisehistorikk.
  • Dersom du ikke kan bestille test over nettet kan du ringe tlf. 947 88 545 mellom kl. 09.00-15.00 på hverdager og i tidsrommet 11.00 - 13.00 på lørdager.
  • Hvis det er stor pågang kan du sende SMS til samme tlf.nr og vi ringer deg opp så snart vi har mulighet.

3: Informasjon om testing

Helserespons og koronatelefon betjenes av koronateam alle hverdager mellom kl. 09.00-15.00 og lørdager kl. 11.00-13.00.
Koronatelefon er åpen for spørsmål søndager kl. 11.00-13.00

Testing foregår hverdager fra kl. 12.30 og lørdager fra kl. 13.00. For å sikre at test tas samme dag, ta kontakt på formiddagen.
Sted for testing er ved brakka i ved Bjugn legekontor. Du kjører frem dit og test vil bli utført når du sitter i bilen.

4: Slik finner du svar etter testing!

Prøvesvar etter koronatest sjekkes du selv på https://helsenorge.no/. under "prøvesvar" Svar på telefon gis ikke med mindre det er spesifikt avtalt. Pasienter med positivt prøvesvar blir kontaktet av smittesporingsteam og lege.

5: Helse handler om langt mer enn bare korona

Alt handler slettes ikke om korona-virus når det blir snakk om helsetjenester i Ørland kommune. Resepter og legetimer kan også bestilles på https://helserespons.no/web/bjugn/andrehenvendelser/.
Ved behov for øyeblikkelig hjelp skal du ta kontakt med 113 eller ringe legekontoret.

Om flest mulig følger den beskrevne framgangsmåten vil det frigi tid på legekontor og sentralbord for andre oppgaver som også skal løses.

Takk for at du hjelper oss ved å bruke digitale løsninger!

Hilsen Ørland kommune