Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Forsvarskommunen

 

Ørland flystasjon er base for Norges nye kampfly F-35, og er en base i sterk utvikling.

Norges nye kampflysystem F-35 er selve ryggraden i Forsvaret. Fram mot 2025 skal Norge ta imot 52 av kampflyene, og de fleste skal operere under 132 luftving på Ørland. De første flyene landet i 2017, og kampflybasen har gått gjennom en storstilt modernisering og utbygging de siste årene. Blant annet har flystasjonen fått lengre rullebane, nytt skvadronbygg, vedlikeholdsbygg – i tillegg til nye forlegninger, hangarer og forsyningsbygg.

Når kampflysystemet er fullt oppe og går i 2025, blir Ørland et viktig senter for den operative virksomheten til Forsvaret.

I tillegg til F-35 opererer Luftvernbataljonen med NASAMS III missilsystem, og Baseforvarsgruppen med skvadroner deltar i både nasjonale og internasjonale oppdrag. Flystasjonen huser også flere andre avdelinger, som element fra Forsvarets logistikkorganisasjon og Cyberforsvaret. Redningstjenesten 330 skvadron har også en avdeling med flere redningshelikopter på Ørland.

Flystasjonen er jevnlig vertskap for store internasjonale og norske øvelser. NATO har en framskutt lokalitet for alliansens AWACS overvåkingsfly.


Aktivitetstilbud og lokalmiljø
Ørland flystasjon ligger ved kystbyen Brekstad, idyllisk til ved Trondheimsleia. Det går hurtigbåt til Trondheim, og overfarten tar rundt en time. Det går også direktefly til Oslo alle dager unntatt lørdag. Brekstad har bank, kino, kjøpesenter og flere spise- og utesteder. Kommunen har et bredt fritidstilbud, se orland.no for mer informasjon.


Boliger