Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Ut og reise?

Angående reiseråd må hver enkelt reisende selv sjekke hvilke råd som gjelder nå, både ved ankomst til Norge og til andre land. Det er nå innskjerpede innreiseregler for reisende på vei til Norge, både for norske og utenlandske statsborgere. Dette skyldes påvisning av omikron-varianten av koronaviruset. Alle reisende til Norge må fylle ut innreiseregistrering før ankomst Norge.

Se her for oppdaterte reiseråd: www.helsenorge.no/koronavirus/reise/

De fleste land som nå har åpne grenser har noen form for grensekontroll eller krav for innreise. Det er den enkelte reisende som selv må finne ut hvilke regler som gjelder for hvert land. Det kan være krav om antigen/hurtigtest eller PCR-test og det kan være snakk om ulike tidsintervall som kreves fra test er tatt til reise kan eller skal gjennomføres.

Hver reisende må selv bestille tester hos private aktører i Trondheim slik som Aleris, Dr.Dropin, Din Reisevaksine eller liknende. Disse private aktørene kan også skrive attester for prøvesvar (Fit to fly- certificate).

Husk å bestille riktig test som kreves for din reise.

Ørland kommune har ikke kapasitet til å veilede angående reiseråd. Det er heller ikke kapasitet til å gjennomføre testing i kommunal regi på bakgrunn i reiseaktivitet.

 

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Noen land krever at du har koronasertifikat og "Fit to fly-certificate.

UD har lansert en reiseapp som anbefales for reisende å laste ned og registrere sin reise. «Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app.

Informasjon om UD sin reiseapp 


Karantenesjekken: Se hvilke regler som gjelder for deg når du kommer hjem.