Pressemelding fra Ørland kommune 29.12.2021

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bildeKriseledelsen i Ørland kommune har i dag hatt statusmøte om smittesituasjonen.
Det er registrert lite smitte og har vært lite testing i kommunen de første dagene i julen.

Det har kommet nye nasjonale føringer for oppvekst som Ørland kommune følger.

Alle barnehager, barne- og ungdomsskoler skal driftes på gult nivå også fra nyttår. Videregående og voksenopplæring skal fortsatt driftes på rødt nivå.

Regjeringen har endret reglene for ansatte i skoler og barnehager som blir definert som øvrige nærkontakter. Disse får fra 1. januar 2022 unntak fra karantene i arbeidstiden mot at de tester seg på dag 3 og 7 etter nærkontakt.

Det er risiko for økning av covid-19 smitte etter jule- og nyttårshøytiden. Vi oppfordrer derfor innbyggerne til å følge disse rådene:

• Hold deg hjemme om du er syk og test deg
  • Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand
  • Bruk munnbind ved besøk på legekontorene og i kontakt med øvrige helsetjenester
  • Reduser antallet nærkontakter
  • Hjemmekontor brukes når det er mulig
  • Dersom du ikke har takket ja til koronavaksine kan du bestille time digitalt eller ta kontakt med vaksinasjonskontoret.

Informasjon finner du på kommunens hjemmeside.

Ørland kommune er godt i gang med vaksinering av dose 3.

Alle over 45 år og ansatte i oppvekst som kan få dose 3 har fått tilbud. Vi er også i god rute med øvrige over 18 år som kan få dose 3.

Kommunens koronatelefon 947 88 545 er åpen kl. 10-15 på hverdager og kl. 12-14 på helg.

Koronatelefon kan benyttes ved koronarelaterte spørsmål.

Innmelding av positiv hurtigtest gjøres også på dette telefonnummeret i åpningstiden.

Man er pålagt å gå i selvisolasjon dersom man har positiv hurtigtest, mer informasjon om dette kan du finne på hjemmesiden HER .