Pressemelding fra Ørland kommune 25.01.22

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bildePressemelding fra Ørland kommune sitt møte i kriseledelsen 25.01.2022.

Den siste uken er det registrert ca 30 smittede i Ørland kommune. De fleste smittede er i aldersgruppen 18-35 år.

Det skjer endringer i smittekarantene for nærkontakter fra natt til den 26. januar.

Les mer om dette på; Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter - regjeringen.no

Personer med oppfriskningsdose av koronavaksine som får korona påvist ved hurtigtest skal ikke ta PCR prøve. Det er ikke nødvendig med bekreftet PCR prøve ved positiv hurtigtest med mindre det er nødvendig for et koronapass innen 3 måneder etter gjennomgått sykdom.

Vi minner om de generelle smittevernrådene:

• God hånd- og hostehygiene
  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer
  • Bruk munnbind i møte med helsetjenestene og på plasser der det ikke er mulig å opprettholde minst 1 meter avstand.

For å få hurtigtest skal man bestille time digitalt via kommunens hjemmeside

Man er pålagt å gå i selvisolasjon dersom man har positiv hurtigtest.

Fra og med 26.januar bes innbyggere med positiv hurtigtest tatt hjemme rapportere til smittesporingsteam i Ørland via www.hjemmetest.remin.no.

Kommunens koronatelefon 947 88 545 er åpen kl. 10-15 på hverdager og kl. 12-14 på helg.

Koronatelefon kan benyttes ved koronarelaterte spørsmål. Du kan selv sjekke hvilke regler som gjelder på www.helsenorge.no..