Pressemelding fra Ørland kommune 18.01.22

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bildePressemelding fra Ørland kommune sitt møte i kriseledelsen 18.01.2022

Skoler og barnehager drifter på grønt nivå og det meldes om lite smitte i oppvekstsektoren. På enkelte avdelinger i helsetjenesten er det en utfordrende fraværssituasjon grunnet symptomer og smittekarantene ved covid-19.

Det er registrert ca 50 smittede i Ørland kommune de siste to ukene. Halvparten av disse er knyttet til forsvarets koronautbrudd. Ørland kommune forventer høyere smittetall i de kommende uker.

Kommuneoverlege Siw-Lindia L Ledsaak opplyser at de fleste smittede er i aldersgruppen 18-35 år.

Det er så å si ingen smittetilfeller over 65 år. Mye tyder på at oppfriskningsdose (dose 3) har hatt en positiv effekt for denne aldersgruppen.

Vaksine kan beskytte noe mot å bli smittet og vaksine gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Vi oppfordrer derfor til å ta vaksinen og oppfriskningsdose.

Vi minner om at det fortsatt er viktig å følge de generelle smittevernrådene:

• God hånd- og hostehygiene
  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer
  • Bruk munnbind i møte med helsetjenestene og på plasser der det ikke er mulig å opprettholde minst 1 meter avstand.

Det gjøres stadige endringer på TISK-strategien (Testing, Isolering, Sporing og Karantene).

En kan følge disse endringene  HER        .

Kommunens koronatelefon 947 88 545 er åpen kl. 10-15 på hverdager og kl. 12-14 på helg.

Koronatelefon kan benyttes ved koronarelaterte spørsmål. Det forventes at hver enkelt innbygger selv sjekker på helsenorge.no hvilke regler som gjelder før man eventuelt ringer kommunens koronatelefon.

Man er pålagt å gå i selvisolasjon dersom man har positiv hurtigtest, mer informasjon om dette kan du finne på kommunens hjemmeside og på helsenorge.no.

For å få hurtigtest skal man bestille time digitalt via kommunens hjemmeside