Pressemelding fra Ørland kommune 12.02.22

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bildeØrland kommune har i dag hatt møte i kriseledelsen.

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og forskriftsfestet plikt til isolasjon ved sykdom.

Ørland kommune følger de nasjonale råd og anbefalinger som gjelder fra i dag.

Det er fortsatt anbefaling om å være hjemme ved sykdom og minst 24 timer feberfrihet før man drar på jobb, på butikk og liknende.

Situasjonen i Ørland kommune er at vi fortsatt har stor økning i antall smittetilfeller. Det er siste 7 dager registrert over 300 smittede i kommunen.

Det er fortsatt stort press på kommunens helsetjenester. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke munnbind i møte med helsetjenestene og på plasser der det ikke er mulig å opprettholde minst 1 meter avstand.

Kommunens legetjeneste opplever stor pågang og det er ventetid. Egenmeldingsdager må benyttes før sykmelding blir aktuelt, dette gjelder også koronarelatert fravær.

Hurtigtester blir fortsatt delt ut til de som har symptomer. Husstandsmedlemmer vil ikke lenger få utdelt hurtigtester for daglig testing slik som det har vært siste ukene.

Ved positiv hjemmetest kan du registrere deg her: https://pasient.remin.no/orland.

Hurtigtester deles ut ved Bjugn folkebibliotek, Ørland rådhus og Ørland kultursenter. Helsepersonell får hurtigtester og egne retningslinjer for test ved smitte i husstand ved kontakt med sin leder.

Ørland kommune har gått bort fra trafikklysmodellen i barnehagene og skolene som betyr at fra mandag av er det ordinær drift igjen.

Vi må regne med mye smitte og fravær i ukene som kommer så tilbudet i barnehagene og skolene kan fortsatt bli redusert som en følge av dette.

Du finner nasjonale råd og anbefalinger om korona og smitte som gjelder fra 12. februar kl. 10 på regjeringen.no.