Pressemelding fra Ørland kommune 04.01.22

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon - Klikk for stort bildeØrland kommune har i dag hatt møte i kriseledelsen.

Det har i perioden 29.12. – 3.1.22. kommet 23 ny smittede hvorav 17 voksne og 6 barn.

Ingen skoler eller barnehager melder om utfordringer ved utdeling og henting av hurtigtester før oppstart etter juleferien. Noen få har testet positivt på hurtigtest. Vi har nok bemanning på plass i enhetene per nå.

Så langt har det ikke vært noen tilfeller av omikron i kommunen.

Innreise fra utland:

Det meldes om et økende antall innreisende til kommunen fra utlandet. Kapasitet til å gjennomføre hurtigtest av alle innreisende ved lufthavnene Gardermoen og Værnes virker å være begrenset.

Innreisende til kommunen bes derfor om å kontakte lokal teststasjon for å få tatt koronatest så raskt som mulig etter innreise og helst innen 24 timer etter ankomst Norge.

Kommunens koronatelefon 947 88 545 er åpen kl. 10-15 på hverdager og kl. 12-14 på helg.

Koronatelefon kan benyttes ved koronarelaterte spørsmål. Man er pålagt å gå i selvisolasjon dersom man har positiv hurtigtest, mer informasjon om dette kan du finne på hjemmesiden.

For å få hurtigtest skal man bestille time digitalt via kommunens hjemmeside

Kommunen er i rute i forhold til vaksineringen, men oppfordrer alle til å bestille seg time på kommunens hjemmeside for vaksinedose 1, 2 eller 3.

«Jeg ønsker ved inngangen til det nye året igjen å rette en stor takk til alle dere som følger råd og regler for smittevern. Det er ikke gøy. Jeg vet det. Men det virker når vi gjør det sammen. Og vi må holde ut litt til. For det var slik vi klarte 2021. Sammen. Og nettopp det er oppskriften på hvordan vi skal klare oss gjennom 2022 også - sier Ordfører Tom Myrvold.»