Oppdatering fra kommuneoverlegen om vaksinering for uke 33

Personer står i kø utenfor Ørland sparebank arena for å få vaksine - Klikk for stort bilde Karin Størseth Vaksinasjonen går fortsatt veldig bra og denne uka ble det satt nesten 1100 doser vaksiner på den siste dagen i Ørland Sparebank Arena.

Vi er nå i hovedsak nede på 4-5 uker mellom dose 1 og dose 2. Alle timer flyttes frem i tid, men på grunn av fortsatt bare 2 ukers varsel på antall doser er det enda mange som venter på å få sin time flyttet.

Den 18.08. ble det besluttet at man åpner for vaksinasjon av 16 og 17-åringer. Det gjelder altså fra alle som fyller 16 år i år. For de som ikke har fylt 16 år må begge foreldrene skrive under på et samtykkeskjema for vaksinasjon av ungdommen. Et slikt skjema finner du her: https://www.fhi.no/publ/skjema/samtykkeskjema---vaksinasjon-av-barn-12-15-ar-med-underliggende-sykdom/. Dette skjemaet er ikke oppdatert enda, men kan brukes likevel.

Hvordan denne vaksineringen vil foregå har vi begynt å planlegge men det er ikke helt klart enda. Sannsynligvis blir det en dag med vaksinering på Fosen videregående skole i løpet av 3 ukers tid. De som allerede nå tenker de ønsker vaksine skal bare registrere seg i vaksinekø, så vil det raskt bli tildelt timer.