Olavsbu mot Kopparen - Snøen ligger på bakken

Ørland kommune følger nasjonale råd for smittevern.

Det er snart vinterferie, og i den forbindelse har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig god måte.

Søndag 7. februar, ble det innført strenge tiltak i Bergensområdet på bakgrunn av utbrudd av britisk og sørafrikansk mutantvirus.

Begge utbruddene regnes som uoversiktlige.

Plakat om hygiene - Vaner som forebygger smitte - papirlommetørkle, bruk albuekroken, vask hendene og hånddesinfeksjon

Ørland kommunes helsetelefon for koronarelaterte spørsmål er nå avviklet.

Drevne helsesykepleiere trekker opp vaksinen

Nå er vi i gang med koronavaksineringen ved møterommet Yrjar på det gamle rådhuset på Brekstad.

Det er ikke mange dosene vi har for hver uke. I dag satte vi 24 doser og neste uke får vi ca 100 doser. Ørland kommune følger FHI sine retningslinjer på hvem som skal vaksineres.

Ørland kommune følger de nasjonale retningslinjene og det betyr at vi går tilbake til tiltakene som var før skjenkestoppen 4.januar.

En person får satt vaksinesprøyte i armen

ImagemapPublisert
Sara Ulseth

Nå kan ALLE innbyggere over 12 år registrere seg i vaksinasjonskø.

De som enda ikke er fylt 16 år på vaksinasjonsdagen må ha samtykke fra begge foreldre eller foresatte. Dersom ene forelderen har eneansvar for barnet må dette bekreftes sammen med samtykke fra den med foreldreansvaret.
Samtykkeskjema for vaksinering av barn og ungdom

Ørland kommune fikk i går en tilreisende fra Polen som testet positivt på covid-19

Søndag 10. januar har nærkontakt til siste smittede i Ørland kommune testet positivt på Covid-19.

Kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak i Ørland kommune opplyser at det ikke er flere nærkontakter og derfor ikke nødvendig med ytterligere smittesporing.

Ønskes ytterligere kommentarer kontakt ordfører Tom Myrvold tlf. 488 67 329.