Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Det vil etterhvert bli vaksinering både i Bjugn og på Brekstad - Vaksinering i Botngård vel blir utsatt inntil videre

En person får satt vaksinesprøyte i armen - Klikk for stort bildeEn person får satt vaksinesprøyte i armenDen planlagte oppstarten med vaksinering ved to steder i uke 6, blir utsatt inntil videre.

Vi kommer kun til å ha Kultursenteret på Brekstad som vaksinasjonssted foreløpig. Det er noen uforutsette problemer med innkallingssystemet som gjør at vi må utsette dette.  Antakelig begynner vi med Botngård vel når vi får vaksinen fra Astra Zeneca. Dette fordi det er en annen type vaksine som skal settes med ulikt intervall mellom dose 1 og dose 2.

Innbyggerne kan ikke velge hvilken type vaksine de får tilbud om.

Våre systemer har ikke registrert hvem som er ektefeller eller ikke, og innkalling skjer vilkårlig ut fra lister med fødselsår. Det er altså ingen automatikk i at ektefeller kan få vaksine samme dag. Vi har begynt å kalle inn personer i aldersgruppen 75-84 år, i tillegg til at vi fortsetter med 85 år og eldre.

Det betyr at noen som er 75 år kan få sin vaksine før en som er 83 år. Alle i samme gruppe har likeverdig tilbud om vaksine. Vi kommer til å jobbe oss ferdig med disse to gruppene før vi begynner på neste gruppe i prioriteringslisten fra FHI. I tillegg presiseres; det er aldri for sent å registrere seg. Det er viktig at de som ikke har tilgang på bankID får hjelp til å registrere seg digitalt. Vi er avhengige av at våre innbyggere registrerer seg i vaksinekø for å få riktig prioritering som brukes ved innkalling.

Ved digital påmelding kan man få hjelp av pårørende eller venner.

Skal du hjelpe noen med å registrere seg i vaksinekø?

Klikk for stort bildeØrland Kultursenter Rådhusgata 6 7130 Brekstad Botngård vel - Prestdalsveien 103, 7160 Bjugn - Klikk for stort bildeBotngård vel - Prestdalsveien 103, 7160 Bjugn