Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

 

Er du en del av Norges beredskap? 

 

Egenberedskap handler om å dekke dine grunnleggende behov i tre døgn. Begynn med å få oversikt over dine behov. De nasjonale rådene for egenberedskap anbefaler hver husstand å ha et beredskapslager.  

 

Personer i risikogrupper kan få influensavaksine gjennom fastlegekontoret sitt. Øvrige må kontakte apotek for vaksine.

Risikogrupper som vaksineres gjennom kommunen skal betale kr 100,-  for vaksinen.

Drop-in for influensavaksine ved Ørland Sparebank Arena torsdag 8. desember kl. 13.00-18.00.

Drop-in for influensavaksine ved Bjugn Kulturhus onsdag 14. desember kl. 15.00 -17.00.

Ørland kommune hadde vedtatt å ta imot 16 flyktninger gjennom den vanlige ordningen for bosetting av flyktninger i kommunene.

Etter at dette vedtaket var gjort startet krigen i Ukraina, og Ørland kommune har vedtatt at vi også vil ta imot mennesker på flukt fra krigshandlingene i Ukraina.

Så langt er kommunen bedt om å bosette 85 flyktninger.

På denne siden vil vi oppdatere med relevant informasjon om det som skjer i kommunen knyttet til situasjonen. 
 

En person får satt vaksinesprøyte i armen

Vaksinering mot korona foregår nå ved apotekene i Ørland og Bjugn og tilbys ikke ved legekontorene.

Influensavaksine kan etter den 26. oktober også fås på legekontorene for risikogrupper, øvrige må henvende seg til apotekene.

 

 Viktig informasjon om vaksinene:

Den vanlige Pfizervaksinen Comirnaty som vi har brukt i hovedsak gjennom hele pandemien er den som anbefales for dose 1 og 2. Denne vaksinen kan også brukes til oppfriskningsvaksine.

Som oppfriskningsvaksine er det nå anbefalt oppdaterte vaksiner som heter: Comirnaty Original/Omicron BA.1 eller BA.4-5. Disse vaksinene skal gi minst like god immunrespons mot det opprinnelige Wuhan- viruset samt en bedre immunrespons mot Omikron sammenliknet med de opprinnelige vaksinene. De som allerede har fått oppfriskningsdose nummer 2 regnes som godt beskyttet mot alvorlig koronainfeksjon og trenger ikke ny oppfriskningsdose.

Ørland kommune velger å fortsette vaksinering med både grunnvaksinering til de som ikke har tatt noen vaksiner eller har tatt bare en vaksinedose, men tilbyr også oppfriskningsdose med «gammel» Pfizer-vaksine til de som ønsker det. Så snart vi får tilgang på nye vaksiner vil også de bli tilbudt som oppfriskningsvaksine.

De som tilbys oppfriskningsdose nummer 2 er alle over 65 år samt personer i aldersgruppen 18-64 år med forhøyet risiko for alvorlig forløp av covid-19.

De som tilbys oppfriskningsdose nummer 2 er alle over 65 år. Personer i aldersgruppen 18-64 år med forhøyet risiko for alvorlig forløp av covid må vente litt til da FHI enda ikke har kommet med informasjon om eventuelt oppfriskningsdose nummer 2. Personer med legeerklæring fra sykehuslege om behov for oppfriskningsdose nummer 2, vil selvsagt få det.