Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Foredrag: Krigen i Ukraina

Det har gått et år siden Russland startet sin angrepskrig mot Ukraina. Det som Putin så for seg som en rask "spesialoperasjon" og maktovertagelse, har utviklet seg til en rå og brutal skyttergravskrig. Hva var bakgrunnen for at krigen brøt ut, og hvilke faktorer har bidratt til at Ukraina har maktet å demme opp for den russiske aggresjonen? Hvilke konsekvenser har det som skjer i Ukraina for oss her i Norge og for NATO? Hvilke lærdommer bør vi her vi ta?

Dette vil to av landets fremste eksperter på Russland og krigføring gi noen vurderinger av og svar på. Begge jobber ved Luftkrigsskolen i Trondheim.

Oblt Dag Henriksen, forskningsleder/professor, doktorgrad i militære studier fra University of Glasgow. Operativ bakgrunn fra kontroll-og varslingstjenesten. Har blant annet gitt ut bøker om krigene i Kosovo, Afghanistan og Libya. 

Førsteamanuensis Lars Peder Haga, PhD i sovjetisk historie fra NTNU, underviser i nyere historie, internasjonal politikk, nasjonal krisehåndtering og luftmakt med særlig vekt på luftmakt og teknologi. Han forsker?på russisk luftmakt og militærmakt. 

Sted: Kinosalen, Ørland kultursenter. 

Tid: Mandag 20. mars kl 1900. 

 Alle er velkomne til interessante foredrag med etterfølgende spørsmåls- og diskusjonsrunde. Gratis adgang.

 

Arrangør: Luftmilitært Samfund - Ørland

Dato
20. mars 2023
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Ørland kultursenter, kinosal

Arrangør

Luftmilitært Samfund - Ørland