Grete Balle - Det åpne sinn

Grete Balle - Det åpne sinn

Velkommen på utstilling!

Vernissasje lørdag 26. oktober  kl. 13.00
Utstillingen varer til 23. november.

Det åpne sinn er en utstilling med vev, maleri, grafikk, tegning og keramikk av billedkunstner Grete Balle.
Hun viser i Galleri Hans en retroperspektiv utstilling med arbeider fra 1970 og frem til i dag.

Kunstneren er til stede på åpningen. Til å åpne utstillingen samt holde en artist talk har vi invitert
Randi Nygaard Lium (kunstner, kunsthistoriker og forfatter).

Grete Balle er født i 1926 og bosatt i Kalundborg, Danmark. I år er hun 98 år og fremdeles aktiv kunstner både med produksjon og utstillinger. 

Grete har hatt et stort ønske om å få stille ut på Ørland i Hannah Ryggens sitt 130-års jubileum, da Hannah (f. 1894) har vært en stor inspirasjon for Gretes kunstnerskap. Det er Hannahs store mot og banebrytende innsats hvor hun endret billedvevens rolle fra dekorativt kunsthåndverk til ekspressiv billedkunst som har inspirert Grete.

Grete debuterte på KE (Kunstnernes Høstutstilling) i 1950 da hun var bare 24 år gammel. Det skjedde med to malerier. I de påfølgende tiårene ble hun imidlertid spesielt kjent for sine banebrytende tekstilarbeider. 
I katalogen til storutstillingen: «Kvinnene rundt Cobra» (Museum Jorn, 2021) står det bl.a. om Grete Balle: "Med sin lekne og eksperimentelle tilnærming til tekstilkunst fornyet hun sitt eget uttrykk betydelig på 1960-tallet, da hun begynte å bryte opp overflaten for å forankre tekstilverkene i rommet." Og videre: «På 1960-tallet var det kunstnerparets [Grete og Mogens Balle] nære forhold til Cobra-kunstnerne Corneille og spesielt Christian Dotremont, som ga fornyede Cobra-impulser til kunsten hennes.

Grete Balle er representert med verk på flere danske kunstmuseer og har bl.a. utført flere utsmykningsoppgaver for kirker. Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser, og ble i 1998 tildelt Statens Kunstfonds livstidsstipend. 

Utstillingen er et samarbeid mellom Galleri Hans og Ørland Bjugn kunstforening.

 


 

Tidspunkt
Lørdag 26.10.2024 13:00 - lørdag 23.11.2024 16:00
Sted
Galleri Hans

Informasjon om hendelsen

Arrangør

Galleri Hans og Ørland Bjugn kunstforening
Til toppen