Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Stavangerkameratene

Fire år etter sin debut har nå gutta i Stavangerkameratene 2 album bak seg, over 50 millioner streams på Spotify, over 6 millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatroféer og en rekke norgesturnéer.

Man kan trygt si at gutta fra Stavanger har vokst ut av sitt hjemlige Rogaland og blitt et riksfenomen. Fikk navnet sitt fra Stian Blipp Det unike samarbeidet Stavangerkameratene oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. I det de skulle gå på scenen sa konferansier Stian Blipp: "Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerkameratene" og etter det har det navnet bare blitt hengende ved dem.

"Vi har alle mye selvironi, så det er bare gøy når det blir litt halvkleint. Dessuten er det ikke hver dag man blir døpt av selveste Stian Blipp”, sier Tommy Fredvang. Ventet syv måneder på Avicii’s godkjennelse På åpningsshowet fremførte de “Vekk meg opp” for aller første gang. Det var deres egen norske oversettelse og arrangement til Avicii’s megahit “Wake Me Up”. Responsen var så bra at de gjerne ville gi den ut, men det skulle ta hele syv måneder å få den norske versjonen godkjent av Avicii og de andre låtskriverne. Først fredag 11. mars 2016 kunne den gis ut - og suksessen var umiddelbar.

Fikk platina- og gullplate Sommeren 2016 kom den andre singelen, “Bare så du vett det”, og da tok det virkelig av. Dette var den første av en lang rekke hits de har skrevet selv. Den har nesten sammenhengende i 4 år nå vært inne blant Spotifys 100 mest spilte låter i Norge og har mottatt dobbel platina med over 20 millioner streams. Sommeren etter kom det selvtitulerte debutalbumet. Albumet gikk til topp 10 på albumlista og har pr. dags dato ligget 81 uker på topp 40 med over 50 millioner streams på Spotify og platina trofé Omfattende turnering Vinteren 2017 startet Stavangerkameratene å forberede sitt live-sett og den våren holdt de sin første konsert på hjemmebane. Deretter fulgte to oppvarmingskonserter for Mods på Viking Stadion foran 25.000 mennesker som ga enorm suksess. De solgte også ut sin egen konsert i Dnb Arena med plass til 5.500 mennesker. Siden da har mange hundretusen sett dem på konserter rundt om i landet og kvartetten regnes i dag blant Norges mest populære liveband.

Dato
3. september 2021
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Bjugn kulturhus

Informasjon om hendelsen

Pris voksen
495