Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Informasjon om koronaviruset (covid -19)

AVLYST - Riksteateret - SULT

onsdag 22. april 2020, 19:00 - 21:00

Informasjon

Klikk for stort bilde  Har du noen gang følt deg utenfor?

 

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både den fysiske sult og den psykiske pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham.

Sult er en klassiker i moderne diktning som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.»Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg.» Siri Hustvedt-Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre. Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen som skal ha regi og dramatisere Knut Hamsuns klassiker for Riksteatret. Han står bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og slipper spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas roman høsten 2019 og har i disse dager stor suksess med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret.

Også denne gangen skal han lage en teateroppsetning med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på scenen.

På scenen:
Preben Hodneland, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Torstein Bjørklund, Tuva Syvertsen og Petter Vermeli


Voksen kr 390,-

Sted:

Bjugn kulturhus

Nettside: http://www.bjugnkulturhus.no/

Klikk for stort bilde

Kontakt

Alf Nebbsgate 14,  7160 Bjugn

Nettside: http://www.bjugnkulturhus.no/forside

 

Legg til hendelsen i din kalender

Pris voksen: 390

Nettside:  http://www.bjugnkulturhus.no

Sted

Bjugn kulturhus
 

Kontakt

Riksteatret
 

Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk