Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Informasjon om koronaviruset (covid -19)

Kommunen har helsetelefon for spørsmål om egen helse der du får snakke med en sykepleier:
tlf. 947 88 545 er betjent mellom kl 09.00 -18.00 
Kommunen har også egen beredskapstelefon, nummeret er 915 21 483.

Ørland kommunes infoside om koronavirus  

Coronavirus information in other languages                   

Turnteateret i Trøndelag `dødsdansen`

onsdag 19. februar 2020, 19:00 - 22:00

Informasjon

Hva skjer når din nærmeste blir din verste fiende?

I Dødsdansen inviteres vi inn i et rom hvor mennesket skildres gjennom Strindbergs nådeløse og humoristiske fortelling om ekteskapet.

 

Edgar og Alice lever sine forkvaklede liv isolert på en øy i skjærgården. Ekteparet er blakke og tjenerne har forlatt dem. Ungene har flyttet ut og drømmer er knust. Verden som paret trodde de rådde over er kollapset og de har kun hverandre igjen – derfor er det vondt at kjærligheten de en gang følte er borte. 

 

Plutselig en dag dukker deres tidligere forbindelse Kurt opp, og da Edgar samtidig blir rammet av noe som ligner et hjerteinfarkt, tas de første stegene i en danse macabre. Det er en dans som kanskje vil forandre tilværelsen for alltid.

 

Den høyt anerkjente forfatteren August Strindberg gir oss et intenst drama, som ble omtalt som «forskrekkelig» og «skakende» da det ble skrevet i år 1900. Det skulle ta flere år før et teater våget å sette opp Dødsdansen. Først i 1909 sto urpremieren på Intima Teatern i Stockholm.

 

Skuespillerekteparet Madeleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg spiller hovedrollene. Regissør Fredrik Longva er nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Dødsdansen er hans regidebut. Forestillingen produseres i samarbeid med Trøndelag Teater og hadde premiere 2.november 2019. 

 

Med Madeleine Brandtzæg Nilsen, Øyvind Brandtzæg og Ole Christian Gullvåg

 

Regi Fredrik Longva
Scenografi og kostymer Katrin Bombe
Lysdesign Roger Indgul

Pris voksen: 280

Sted

Ørland kultursenter
 

Kontakt

Turnteateret i Trøndelag
 

Turnteateret i Trøndelag
Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk